Fernley: Hülkenbergovi nebudeme klást překážky

Nico Hülkenberg může ocenit vstřícné jednání svého současného týmu

Nico Hülkenberg může ocenit vstřícné jednání svého současného týmu | foto: Sahara Force India

Německý pilot, vítěz 24 hodin Le Mans 2015, podepsal v září minulého roku s indickou stájí nový, dvouletý kontrakt, ačkoliv tým běžně sázel na smlouvu termínovanou dvanácti měsíci. V žádném případě to ale neznamená, že by Nico tým nemohl opustit dříve.

Náměstek šéfa týmu Bob Fernley uvedl, že tým vyjde Hülkenbergovi vstříc, pokud pilot dostane nabídku od nějakého většího týmu. "S radostí jsme akceptovali skutečnost, že s námi Nico uzavřel dvouletou smlouvu, což představuje z naší strany následnou kontinuitu a další úspěšné partnerství. Jsme s takovým vývojem spokojeni, ale pokud by Hülkenberg dostal nabídku od vítězícího týmu, proč mu neposkytnout příležitost?"

Fernley se odvolává na podobný případ v loňském roce, kdy nebránil Hülkenbergovi v účasti na podniku 24 hodin Le Mans, což pro některé piloty z důvodů obav o jejich bezpečnost představuje určitý problém. Nico nakonec společně s Earlem Bamberem a Nickem Tandym slavili na voze Porsche 919 Hybrid vítězství. "Mám za to, že Vijay Mallya zachoval stejnou předvídavost, když dal Nicovi souhlas účastnit se závodu v Le Mans," domnívá se Fernley.

Týmový náměstek se domnívá, že ačkoliv Hülkenberg nedosáhl letos na stupně vítězů, jako v přpadě Sergia Péreze v Rusku, zadostiučinění Mallyovi přivezl právě svým výsledkem v Le Mans. "Je zřejmé, že vrcholem sezóny 2015 pro nás bylo Pérezovo pódium. Ale Mallya rozhodně získal uznání za to, že našel odvahu jít proti proudu a nechal Hülkenberga startovat v jiné kategorii."

Proto si Fernley myslí, že by bylo nespravedlivé zamezit Hülkenbergovi po jeho triumfu ve vytrvalostním závodě v případné šanci se připojit ke špičkovému týmu. "Bylo by pro něj skvělé, aby pokračoval v dalším progresu. Je nesportným talentem, o čemž je přesvědčeno i plno lidí v paddocku. Jak ale víme, možnosti v F1 jsou poměrně omezené, takže nezbývá než doufat, že se mu podobná šance jednou naskytne."

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu