Grosjean začne novou část své kariéry - v Maranellu

Symbolické loučení: Romain Grosjean předává klíče k Lotusu svému nástupci Jolyonovi Palmerovi

Symbolické loučení: Romain Grosjean předává klíče k Lotusu svému nástupci Jolyonovi Palmerovi | foto: Lotus F1 Team

Francouzský pilot po skončení strastiplné sezóny u týmu Lotus, zmítaném finančními problémy, nebude mít mnoho času na ohlížení. Po kratičkém odpočinku se pustí do práce u svého nového zaměstnavatele - týmu Haas F1 Team.

Romain Grosjean popsal sezónu 2015 jako svou dosud nejlepší, ale také nesmírně složitou, zejména v druhé polovině. "Největším problémem bylo, že jsme jen velice obtížně aplikovali změny na naše auto. Prakticky od Melbourne jsme měli stejný vůz," dodává Francouz s tím, že na Enstone bude vždy vzpomínat a mít k němu silný citový vztah, ale nyní je třeba se zaměřit na budoucnost.

Na otázku německého magazínu Auto Motor und Sport, zda se domnívá, že by se Haas mohl zařadit jako rovnocenný soupeř po bok týmu Force India Grosjean odpověděl neutrálně: "Jsem přesvědčen, že naše auto bude opravdu dobré." Spolupráce s Haasem mu také umožní nahlédnout do zákulisí týmu Ferrari v Maranellu. 

"Usednout do Ferrari je snem každého pilota. Ale především chci jako pilot bude klást důraz na splupráci s Haasem a povedu americký tým k úspěchu. A já se už v prosinci podívám do Maranella, kde máme aerodynamický tunel a simulátor," vysvětluje Grosjean.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu