Lotus má v Brazílii garáž pod zámkem. Opět chybí peníze?

Román na pokračování - Lotus v problémech

Román na pokračování - Lotus v problémech | foto: Lotus F1 Team

Už jsme si zvykli na skutečnost, že Lotus se letos potýká stále s nějakými problémy. Proto už jen málokoho může překvapit, že i v předposledním závodě letošní sezóny nemá tým z Enstone hladkou přípravu na závod.

Bezpečnostní služba na okruhu Interlagos znemožnila přístup do garáže týmu Lotus, takže personál nemohl vybalit zařízení týmu a připravit je na nadcházející závodní víkend. Týmový mluvčí opatrně formuloval prohlášení pro tisk, ve kterém hovoří o nespecifikovaném "komerčním opatření" blíže neurčené protistrany.

Zároveň však dodal a potvrdili to i zástupci týmů, že účast Lotusu v chystané Grand Prix Brazílie ohrožena není. Ostatně to není poprvé, co měli "Géniové", jak bývá Lotus s ohledem na hlavního sponzora občas nazýván, podobné potíže. V Maďarsku museli čekat do poslední chvíle na uvolnění pneumatik pro první trénink, v Belgii zůstaly jejich vozy v dějišti Grand Prix kvůli probíhajícímu sporu s expilotem F1 Charlesem Picem pod exekutorským dohledem. 

V Brazílii v roce 1974 došlo k podobnému incidentu, když tým Surtees neměl možnost převzít si vozy a náhradní díly z mezicelního skladu. "Big John" Surtees tehdy hrozil bojkotem Grand Prix a situaci zachránil svým vlivem až otec bratří Fittipaldiů Wilson senior. Známé jsou i případy stájí Onyx a Forti, kterým dodavatelé motorů kvůli dluhům odmítli poskytnout pro závodní víkend motory.

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu