Vandoorne u McLarenu nahradí Magnussena, lákájí ho formule rychlejší než F1

Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne | foto: McLaren

Stoffel Vandoorne potvrdil, že u McLarenu nahradí Kevina Magnussena na pozici rezervního pilota.

Stáj z Wokingu se rozhodla na konci října neprodloužit smlouvu s Magnussenem, roli testovacího i rezervního jezdce příští rok bude plnit další mladík z jejich líhně - Vandoorne, kterému se letos podařilo vyhrát šampionát GP2.

Kde bude v příští sezóně krom plnění povinností u McLarenu závodit? "Rozhodně máme nějaké možnosti a jednáme o nich. Mimochodem budu testovacím a rezervním pilotem McLarenu, což je dobrou pozicí. A když zůstanete ve formě, fit a soustředění, a naskytne-li se jakákoliv příležitost v F1, pak jste 100% připraveni naskočit," říká Vandoorne.

Reálnější možností než F1 pro něj zůstává Super Formule, kde v roli dodavatele motorů působí Honda pohánějící McLaren: "Kromě této role chci pokračovat v závodění, a myslím si, že Super Formule je jedna z těch možností. Ještě ale není rozhodnuto, jestli do ní půjdu nebo ne."

img-responsive

Vandoorne s letošním McLarenem při testu v Rakousku | foto: McLaren

Proč ho tato japonská formulová série tak láká? "Auta jsou v Super Formuli rozhodně dobrá - minimálně stejně rychlá jako v GP2 nebo ještě rychlejší."  Díky vysokému přítlaku podle něj snesou i srovnání s F1: "OK, nemáte takový výkon, ale rychlost v zatáčkách je opravdu velmi působivá. Určitě jsou v nich rychlejší než současné vozy F1," vysvětluje Vandoorne.

Ve Wokingu vychází dobře se současnými závodními piloty - s Jensonem Buttonem i s Fernandem Alonsem. "Jo, vycházím s nimi dost dobře. Trávíme spolu hodně času během inženýrských schůzek o závodních víkendech a samozřejmě kromě toho hovoříme o všem - o závodění a o normálním životě. Je to příjemné mít s nimi takový vztah," dodává mladý Belgičan, který pro život mimo závodní okruhy pořídil Hondu Civic.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu