Arrivabene: Red Bull tak spoléhal na Mercedes, že zrušil smlouvy se sponzory

Maurizio Arrivabene vypočítává potíže ohledně spojení s Red Bullem

Maurizio Arrivabene vypočítává potíže ohledně spojení s Red Bullem | foto: Scuderia Ferrari

Od chvíle, kdy se vyhrotila jednání mezi Ferrari a Red Bullem se mnozí lidé domnívají, že hlavním důvodem neshody mezi oběma stranami je obava, aby rakouský tým s využitím italských motorů nebyl v příštím roce lepší než Ferrari.

Šéf týmu Maurizio Arrivabene však celou situaci hodnotí jinak. Podle něj nový odběratel motorů znamená nemalé problémy v oblasti nákladů a výrobní potíže. Navíc dle jeho slov je tu nezanedbatelná skutečnost, že zájem ze strany Red Bullu přišel poměrně pozdě. 

"Vypadá to, jako bychom byli zodpovědní za skutečnost, že Red Bull ještě nemá pro rok 2016 motor, ale není to naše chyba. Vše máme naplánováno, včetně kontroly programu nové pohonné jednotky. V případě příchodu nového zákazníka bychom museli ledacos pozměnit. Red Bull dlouho pevně věřil ve spojení s Mercedesem, dokonce tak silně, že zrušil smlouvy nejen s Renaultem, ale také s Infiniti a petrolejářskou společností Total," vysvětluje Arrivabene.

Podle šéfa Ferrari měla být italská stáj ze strany Red Bullu oslovena podstatně dříve, někdy v době, kdy začala koketovat s Mercedesem. "V případě, že by se nám Red Bull ozval někdy v červnu, tak bychom měli dostatek času přemýšlet o spolupráci. Ale oni to učinili až po závodě na Monze. Dodávat motory pro čtvrtého zákazníka by představovalo rozšíření technického týmu, abychom mohli poskytnout stejné služby jako Sauberu a Manoru. Nelze najednou někoho preferovat, takhle to v F1 nefunguje. Pokud by mi Sergio Marchionne zavolal a nařídil mi, že budeme dodávat motory Red Bullu, museli bychom překopat veškeré plány, které už po přesné analýze byly přijaty," dodává Arrivabene.

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu