Pirelli vyhrálo tendr na dodávky pneumatik do roku 2019!

Pneumatiky v Soči

Pneumatiky v Soči | foto: Pirelli

Bernie Ecclestone a FIA odhalili svoji volbu v otázce dodavatele pneumatik do F1 pro další tři roky. Nedošlo k žádnému překvapení - Pirelli uhájilo svůj status výhradního dodavatele plášťů až do sezony 2019.

Michelin, který byl jediným protikandidátem k Italům, tedy neuspěl. Bernie Ecclestone potvrdil tuto volbu na startovním roštu Grand Prix Ruska, jen pár minut před samotným startem závodu. Jde tedy o poměrně neobvyklou formu prezentace svého rozhodnutí.

"Uzavřeli jsme kontrakt," potvrdil boss F1 televizní stanici 'Sky Sport'. O finanční stránce nebo technických detailech však neinformoval. "Musíme se ještě s FIA a Formula One Management dohodnout na tom, co budeme dělat. Ale jisté plány již máme," dodal šéf koncernu Pirelli, Marco Tronchetti.

Hodně se spekuluje o tom, že by Formule 1 brzy mohla přejít na 18' palcové pneumatiky. To také sliboval Michelin. Mimo to Francouzi též přislíbili, že dodají pneumatiky, které budou mít mnohem vyšší výdrž - vzorem měl být začátek tohoto tisíciletí. Nicméně v Rusku nebylo nic oficiálně potvrzeno.

img-responsive

Pneumatiky bude F1 i nadále odebírat od Pirelli | foto: Pirelli

Pirelli bude dodávat své pneumatiky do F1 i v sezonách 2017 až 2019. Pirelli potvrdilo, že obchodní detaily smlouvy byly dojednány. Teď zbývá vyřešit formality s FIA. K tomu by mělo dojít v nadcházejících dnech.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu