Pérez doma na pódiu? Force India chystá další velký balík vylepšení

Sergio Pérez, GP Itálie (Monza)

Sergio Pérez, GP Itálie (Monza) | foto: Sahara Force India

Force India připravuje další významný přísun novinek - významný balík hodlá nasadit v Mexiku, kde chce pomoci domácímu jezdci Sergiovi Pérezovi a Nicovi Hülkenbergovi k dosažení pódia.

Indická stáj do sezóny vstoupila s přechodným vozem, na kterém byla spousta dílu z minulého roku. Nový vůz B-specifikace nasadila až v červenci v Silverstone, poté se neustále zlepšovala a v Monze už dokonce v šampionátu konstruktérů poskočila před Lotus na páté místo. Tím to ale nekončí.

Podle zástupce šéfa týmu Boba Fernleyho se plný potenciál nového monopostu ukáže až tento víkend v Singapuru. Pak hodlají nasazovat závod od závodu další novinky, přičemž další větší balík přijde v Mexiku, které se do kalendáře vrací po 23letém půstu.

"Doufáme, že celý balík bude v Singapuru, kde můžeme cokoliv optimalizovat, fungovat. Pak už to budou drobné kroky. Něco významnějšího bychom chtěli přivézt do Mexika, pokud se nám to včas podaří, protože jde o Checův domácí závod. Chceme mu poskytnout tu nejlepší šanci na to, aby skončil na pódiu. Zatím si ale načasováním nejsme jistí," prozrazuje Fernley pro Autosport.

img-responsive

Force India chce dalším vylepšením pomoci Pérezovi na pódium | foto: Sahara Force India

S pokrokem od nasazení B-specifikace jsou spokojení, musí ale zlepšit její spolehlivost. Pérez například odstoupil v Maďarsku kvůli problému s brzdami a Hülkenberg havaroval po dramatickém selhání předního křídla, pak neodstartoval do dalšího závodu v Belgii kvůli problému s turbem.

"Jsme spokojeni. Od Silverstone dosahujeme neustálého pokroku. V programu nedošlo k žádným změnám a B-specifikace bude dokončena v Singapuru. Musíme se ale zapracovat na spolehlivosti. V poslední době jsme několikrát nedojeli, proto potřebujeme dojíždět s oběma vozy na bodech, chceme-li bojovat o pátou příčku," uvědomuje si Fernley.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu