Magnussen je kvůli zranění nejméně tři týdny mimo hru

Magnussenovi se trénink na kole vymstil, od kokpitu formule 1 si odpočine

Magnussenovi se trénink na kole vymstil, od kokpitu formule 1 si odpočine | foto: McLaren

Dánský pilot, o jehož budoucnosti se v posledních dnech intenzivně hovoří, bude při Grand Prix Singapuru v boxu McLarenu chybět. Důvodem je nutná rehabilitace, která může trvat až tři týdny.

Kevin Magnussen, který letos působí ve stáji McLaren jako rezervní pilot a při prvním závodě v Austrálii zaskočil za zraněného Alonsa (nakonec kvůli technickým potížím nestartoval) minimálně na závody v Singapuru a Japonsku nepojede. Důvodem je pád z kola a následné poranění ruky.

"Kevin po několik měsíců intenzivně trénuje na kole, bohužel včera spadl a poranil si levou ruku. Jedná se menší zlomeninu, která si vyžádá minimálně třítýdenní léčení," potvrdil tiskový mluvčí McLarenu zprávu samotného Magnussena, který na svém twitterovém účtu o své nehodě informoval a přiložil i fotografie krátce po ošetření, na nichž má v sádře levé zápěstí.

Kevin usiloval při jednáních s Ronem Dennisem a Ericem Boullierem o možnosti smlouvy na rok 2016, ale v případě angažmá Alonsa i Buttona mu vedení McLarenu nehodlá klást překážky v jiném angažmá, pokud bude Dán tuto příležitost mít.

Německý Auto Motor und Sport včera mylně informoval o údajném vypršení opčního práva na Magnussena 31. srpna. Tiskový mluvčí týmu na to reaguje slovy: "McLaren nikdy neposkytl žádné informace o smlouvách našich pilotů, ale můžeme potvrdít, že nedávné informace v médiích, že opční právo na Kevina Magnusena bylo zrušeno, jsou nepřesné. Nehodláme Kevinovi bránit v jiném kontraktu, pokud se mu naskytne možnost absolvovat závodní sezónu - to je vše!"

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu