Haas prozrazuje, kdy budou debutovat s novým vozem

Haas

Haas | foto: Haas F1 Team

Nováček příštího šampionátu - americká stáj Haas - svůj nový monopost otestuje hned v úvodním předsezónním testu v březnu 2016.

S účastí v prvním testu mívají problémy nejen nově vstupující týmy, ale i ty tradiční. Podle šéfa závodní stáje Günthera Steinera ale mají nakročeno k tomu, aby na začátku března příštího roku byl jejich vůz poháněný Ferrari plně připravený.

Na otázku, kdy s ním budou debutovat na dráze, odpovídá: "Prvního března 2016, první den testů všech týmů. Možná provedeme prvotní test (shake-down) o den dříve - 29. února. Více toho ale zatím neplánujeme."

Příští rok bude pro F1 týmy náročný, protože míst tří čtyřdenních testů budou mít k dispozici pouze dva, což Haasu v přípravách moc nepomůže: "Neřekl bych, že jde o problém. Tak to zkrátka je. Musíme se s tím sžít," komentuje Steiner.

img-responsive

Týmy budou před příšti sezónou testovat pouze 8 místo letošních 12 dní | foto: Red Bull Content Pool

Svou jezdeckou sestavu by rádi oznámili na konci září, přičemž by chtěli angažovat alespoň jednoho zkušeného pilota F1. Oficiální přihlášku do příštího ročníku F1 podají Mezinárodní automobilové federaci v říjnu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu