Ze soudních síní: Briatore vinen, Schumacherovo soukromí bráněno

Briatore čelí dalšímu maléru

Briatore čelí dalšímu maléru | foto: Renault Sport F1

I formule 1 se dostane někdy před zavázané oči Spravedlnosti, ať jsou to týmy či jedinci. I tady nejednou zazněl rozsudek, zacvakla pouta, s třeskem se zavřely dveře cely.

Stačí vzpomenout na jména jako Frank Ambrosio, John MacDonald, Bertrand Gachot, Ronnie Peterson nebo Jody Scheckter. V menší či větší míře měli s ramenem spravedlnosti co do činění a ne vždy vyvázli jen se šrámem na čistém štítě. Ostatně v knize Formule 1 od startu k cíli je propojení kriminality a F1 věnována celá kapitola.

Flavio Briatore už má se soudy své zkušenosti. Teď má na krku nové obvinění, tentokrát z daňových úniků. Tak aspoň praví obvinění ze strany soudu v Janově.

Italský list Gazzetta dello sport upřesnil, že předmětem šetření je Briatoreho luxusní jachta Force Blue, která byla bývalému šéfovi Renaultu zabavena a on odsouzen podmínečně na 23 měsíců. Briatore a jeho kolegové na vedoucích postech jachtu používali k soukromým účelům, ačkoliv byla vedena jako charterové plavidlo, spadající do jiné daňové skupiny. Prostřednictvím falešných faktur také plynuly vlastníkovi výhody v oblasti cen paliva a kotevních výjimek.

Briatoreho právník Massimo Pellicciotta nicméně věří, že se celá věc pro jeho klienta zdárně vysvětlí: "Je o rozhodnutí, které jsme neočekávali, ale odvolávme se a budeme bojovat až do konce."

img-responsive

Nechte Schumachera na pokoji, to říká už i soud. | foto: Scuderia Ferrari

Schumacher má právo na klid
U mnichovského soudu probíhá pře mezi Corinnou Schumacherovou, manželkou bývalého pilota F1 M. Schumachera, a periodiky Bunte, Freizeit-Revue a Freizeit-Spaß. Corinna obvinila zmíněné subjekty z porušování soukromí svého chotě. Další německý list uvádí, že zmíněná periodika zveřejnila zprávu, v níž se praví, že legenda F1 "někdy otevře oči", užívá "zvláštního zacházení" ze strany ošetřujícího personálu a měla "poprvé říci nějaké slovo" od své nehody na lyžích.

Soud zatím ještě nevyslovil konečný rozsudek, každopádně soudce označil dané praktiky za voyerismus, porušující právo na soukromí a uvedené informace za spekulativní. "Soud podobné zprávy nadále zakazuje," uvedl Süddeutsche Zeitung.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu