Gasly spokojen s přístupem Red Bullu

Gasly ocenil přístup Red Bullu při testování, necítil z jeho strany žádný tlak.

Gasly ocenil přístup Red Bullu při testování, necítil z jeho strany žádný tlak. | foto: Scuderia Toro Rosso

Francouzský pilot navázal na své předchozí barcelonské testování, kde absolvoval 80 kol. O svém pobytu na Red Bull Ringu prohlásil, že spíš než aby cítil ze strany týmu tlak jej bere jako příležitost ukázat své schopnosti.

Gasly skončil v úterní testovací sérii na 6. místě časem 1:11,757 (ve středečních testech by mu zatím stačil na předposlední místo). Se svým výkonem byl v rámci možností spokojen a pochvaloval si příležitost, kterou mu tým poskytl: "Beru to jako bonus. Možnost usednout do vozu F1 vás nemusí potkat příliš často, takže pokud jsem v kokpitu, jde mi o to odvést co nejlepší práci. Chci dokázat, že do toho auta patřím a snažím se poskytnout týmu zpětnou vazbu, abych pro ně představoval určitý potenciál. Tým mi navíc vycházel maximálně vstříc," popisuje svou testovací zkušenost Gasly.

"Na někoho může působit velká odpovědnost, když putuje z motokár až do takto silných vozů. Ale já jsem na výzvy tohoto typu zvyklý, proto je beru jako přirozenou věc," dodává Gasly, jenž po jízdě na měkké směsi připustil, že cítí zlepšení oproti předchozím barcelonským testům. "Měl jsem lepší pocit, zejména v otázce vyvážení. Určitě tomu napomohl fakt, že jsem se s vozem víc seznámil, také v tom sehrála určitou roli odlišná trať. Také tu byl poněkud menší přítlak, což je také značný rozdíl."

"Celkově mám ze svého výkonu dobrý pocit. Vyzkoušeli jsme nějaká zlepšení, která naznačují, že jdeme správným směrem," končí své postřehy z testovacího dne Pierre Gasly.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu