Ryan Briscoe vyjednává s Jordanem

Briscoe, Ryan

Briscoe, Ryan | foto: Panasonic Toyota Racing

Australský Herald Sun potvrdil to, co se očekávalo po dohodě Jordanu a Toyoty.

Japonská automobilka bude dodávat zákaznické motory týmu Eddieho Jordana a Ryan Briscoe je s Toyotou v dlouhodobě úzké spolupráci. Jezdec nyní připustil, že s týmem ze Silverstone jedná o angažmá na post závodního jezdce.

„Jednáme s Jordanem,“ řekl reportérovi deníku. „Ale dívám se, co je pro mne nyní nejlepší. Zatím to nevypadá špatně, počkáme a uvidíme.“

S Jordanem jedná i management holandského jezdce Christiana Alberse, jenž by se měl v brzké době zúčastnit i testů. Za Holanďanem stojí nepochybně společnost Trust, která by mohla přispět na konto stáje až 15 miliony dolarů.

Pokud má skutečně Toyota zájem o Ryanovu kariéru a do budoucna zvažuje jeho angažování do továrního týmu, má Australan daleko výhodnější postavení, neboť Toyota je schopna nabídnout Jordanovi zajímavou slevu. Zatím jsou obě místa u Jordanu dostupná.

Briscoe postoupil z druhého testovacího jezdce na pátečního pilota poté, co Zonta nahradil v závodním kokpitu Christiana da Mattu.

„Byla to skvělá zkušenost a když jsem neměl potíže s vozem nebo pneumatikami, jezdil jsem velmi dobré časy. Dost lidí mi pak volalo a složilo kompliment.“


Foto: Toyota Racing

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu