Nelson Mandela podporuje seriál A1

Lola Zytek A1GP

Lola Zytek A1GP | foto: A1GP.COM

Bývalý prezident Jihoafrické republiky vždy podporoval sport a chválí novou myšlenku v motorsportu.

Zakladatel série A1 Grand Prix jeho veličenstvo šejk Maktoum Hasher Maktoum Al Maktoum se minulý týden setkal s bývalým prezidentem Jihoafrické republiky Nelsonem Mandelou při příležitosti prvního testování jihoafrického týmu. Přítomni byli i členové A1 Brian Menell, Tony Teixera a Richard Dorfman. Mandela uvítal účast své země v soutěži a slíbil plnou podporu národnímu týmu.

"Bylo mi ctí setkat se s jednou z nejzajímavějších a historicky nejdůležitějších osobností světa," komentoval setkání šejk Maktoum. "Podpora naší soutěže z jeho strany a přijetí naší myšlenky takovým člověkem je známka toho, že soutěž bude něco znamenat. Podpora A1 Grand Prix lidmi jako Nelson Mandela, Thabo Mbeki nebo Tokyo Sexwale nám dává jistotu, že o náš seriál bude zájem, až mezi sebou za několik měsíců začnou závodit národní týmy."

Událost s Mandelou zhlédlo dalších 25 tis. jihoafrických fanoušků motoristického sportu. Testu přihlíželi na slavném okruhu Kyalami poblíž Johannesburgu. Řídil Jihoafričan Alan van der Merwe.

"Je to neuvěřitelné, řídit tohle auto v mé rodné zemi a vidět tu podporu fanoušků," radoval se Alan po vystoupení z monopostu. "Jsem velmi potěšen tím, co naše auto dokáže, zejména pokud jde o výkon a přítlak. Přestože ještě nebylo nijak nastaveno pro Kyalami. Možnost zúčastnit se závodů by pro mne byla úžasnou příležitostí."

Foto: A1GP.com

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu