Brazílie byla nejuspokojivějším okamžikem

Fisichella, Giancarlo

Fisichella, Giancarlo | foto: Sauber Motorsport AG

Italský pilot Giancarlo Fisichella vzpomíná na jeho loňské debutové vítězství v Grand Prix.

„V loňském roce mi dala Brazílie jeden z nejcennějších okamžiků mého života. Dráha v Sao Paulu se mi moc líbí, dobře se mi na ní jezdí a hlavně jsem zde vyhrál závod F1,“ vysvětluje své pocity k nerovnostmi proslulé dráze Fisico. „Je to jeden z nejlepších a nejtěžších okruhů. Jsou tam snad všechny druhy zatáček. Musíte být vyrovnaný, je snadné udělat chybu. V minulosti se mi zde hodně dařilo. Jednou třetí, jednou druhý a loni vítězství. Dívám se směrem k závodu s optimismem a jsem přesvědčen, že se bude našemu C23 v Brazílii dařit dobře.“

Okruh Interlagos je co se týká nastavení vozu poměrně problematický. Dlouhé úseky pod plným plynem potřebují nízký přítlak a velice technická část uvnitř okruhu zase přítlak co největší. Je těžké najít správný kompromis, a proto budou sehrávat pérování, stabilizátory a tlumiče velice důležitou roli.

„Loni jsme měli docela dobré nastavení jak pro kvalifikaci, tak pro závod. Jsem si proto jistý, že budeme silní i při posledním závodním víkendu sezony. Povaha dráhy by měla C23 vyhovovat,“ připojuje se technický ředitel stáje Sauber Willy Rampf.


Foto: Sauber Petronas

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu