Kvalifikace Jaguárů skvělá, závod mizerný

Webber, Mark

Webber, Mark | foto: Jaguar Racing

Suché a teplé počasí s teplotami kolem 27 stupňů Celsia nahradilo ranní mokro, které zpočátku dne trápilo život všem týmům.

Díky povětrnostním podmínkám se kvalifikace přesunula na nedělní dopoledne, kde zpočátku byla trať velmi mokra, postupně se však vysušila. Ranní Suzuki viděla oba jezdce Jaguárův poměrně dobré formě. Christian Klien si vyjel 14. pozici na startu a Mark Webber dokonce 3. pozici.

Markův cíl byl dojet na bodech. Na startu trochu zaspal, ale držel se vpředu. Předčasně však musel své účinkování v závodě ukončit pro neobvyklý problém. Horko v kokpitu. Christian jel odhodlaně a dovezl svůj Jaguar do cíle na 12. pozici. Byl to frustrující závěr závodního víkendu a to jen několik hodin po tak slibně zajeté kvalifikaci. Přesto se tým zaměřuje na poslední závod sezony, který se pojede v Sao Paolu, kde bude končit sezona a tím i závodní historie týmu Jaguar Racing ve Formuli 1, alespoň ta současná.


Mark Webber
”Startovat ze třetí pozice na startu byl dnes velmi dobrý výsledek a završení těžké práce, kterou tým odváděl po celou sezonu. Tým odvedl skvělou práci v přípravě auta pro tento závodní víkend. Bohužel můj start nebyl tak dobrý a ztratil jsem tři pozice. Předjel mě Trulli s Toyotou, což bylo velkým zklamáním. V sedmém kole jsme si všiml, že je v kokpitu stale větší horko, obzvlášť na pravé straně. Zastavil jsem v 11. kole v boxech, mechanici se mě pokoušeli ochladit a problem odstranit. Problém jsme ale nevyřešili a tak jsme mussel jet dál. Bohužel bylo to již velmi nesnesitelné a já musel odstoupit.”


Christian Klien
“Můj start byl dnes O.K., ale nemohl jsem dělat víc, když jsem měl za sebou Ferrari. Neměl jsem za celý závodní víkend až po závod zkušenost se suchou tratí, takže tohle byla navíc moje první zkušenost se zdejší tratí na suchu. Trať jsme se v podstatě učil na novo.“


Foto: Jaguar Racing

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy