Ferrari se nedaří vyvážit vůz

Barrichello, Rubens

Barrichello, Rubens | foto: Scuderia Ferrari

Suverénní stáj celého letošního šampionátu má problémy s nastavením monopostů pro nový okruh v Šanghaji.

Už jistý mistr světa Michael Schumacher a jeho stájový kolega Rubens Barrichello obsadili v dnešním tréninku 8. a 5. místo a šéf stáje přiznává, že se jim nedaří.

"Samozřejmě nás čeká pořádný kus práce," vysvětluje Jean Todt. "Přesto jsem si jistý, že po analýze dnes nasbíraných dat budeme vědět, jak zlepšit naši konkurenceschopnost v průběhu víkendu."

Oba piloti se zaměřili na výběr pneumatik, což je na nové trati obzvláště důležité a náročné. Řada jezdců si navíc stěžovala na zaprášenou a klouzavou trať, zejména ze začátku tréninků.

"Zatím se nám nepodařilo vyvážit auto, jsme pořád trochu nedotáčiví," hovoří technický ředitel Ross Brawn. "Máme na čem pracovat, ale udělali jsme nějaká zlepšení. Zatím stále nejsme tam, kde být chceme. Trať docela rychle mění svoje vlastnosti, což nám také nepomáhá. Snažíme se dosáhnout cíle, který nám neustále uhýbá."

Michael Schumacher předpovídá pro neděli napínavý závod: "Je to velká výzva, můžete tady udělat řadu chyb, ale si můžete udělat pěkný náskok. Musíme nastavit naše vozy podle vlastností tratě, zatím to není nejlepší."

Foto: Scuderia Ferrari

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu