Chce McLaren porazit Williams?

Wurz, Alex

Wurz, Alex | foto: McLaren

Britskoněmecké stáje se základnami ve Wokingu a v Grove bojují o 4. místo v poháru konstruktérů.

Kimi Raikkonen ze stáje McLaren vyhrál Velkou cenu Belgie minulý týden ve Spa-Francorchamps, jeho týmový kolega David Coulthard dokončil svůj bláznivý závod sedmý a McLaren Mercedes tak získal 12 bodů do celkového pořadí. Protože Williams měl smůlu, jeho náskok před McLarenem v poháru konstruktérů se zmenšil na pouhých 5 bodů.

Do konce roku zbývají čtyři závody a oba týmy se v současnosti viditelně zlepšují. Lze tak očekávat zajímavý duel o čtvrté místo. Ale není takové vítězství spíše smůlou?

Čím lépe se totiž stáj umístí, tím více peněz z prodeje televizních práv získá pro příští rok. Jenže ani McLaren ani Williams nemají o peníze zase takovou nouzi a nabízí se otázka, jestli by nebylo lepší skončit na místě pátém.

Všechny týmy, které se letos umístí do pátého místa, totiž v příštím roce podle nových pravidel budou mít možnost nasadit třetí testovací vůz v pátečních volných trénincích před každým závodem.

Nestane-li se zázrak, jedna z těch dvou stájí nahradí v pátečních trénincích Anthonyho Davidsona na BAR Honda, jehož tým letos bojuje s Renaultem o celkové druhé místo.

Foto: West McLaren Mercedes

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu