Dallara za dva roky zpět v F1

Italská Dallara se chystá na stavbu monopostu Formule 1 pro dosud neznámého investora.

Zprávu přinesl grandprix.com s odvoláním na italské zdroje. Není jasné, kdo stojí v pozadí případného projektu, ale nebylo by to poprvé, kdy by byla Dallara zaangažována podobným způsobem.

V polovině 90. let připravovala pro Hondu prototyp F1, který projektoval známý a zkušený Harvey Postlethwaite a postavený byl v Itálii v roce 1996.

V posledních letech se tomuto výrobci závodních vozů v silné konkurenci daří velmi dobře. Ovládl trhy s monoposty F3 a je zapojen do celé řady šampionátů, včetně americké série IRL IndyCar.

Společnost dostala jméno od svého zakladatele, bývalého inženýra Ferrari Giampaola Dallary, jenž se sám věnoval konstrukci vozů F1 v závěru 60. let. Od konce let 70. staví Dallara závodní vozy různých specifikací.

V roce 1987 vstoupila do F1 spolu s Beppe Lucchinim a jeho Brixia Motorsport (BMS), který postavil tým F1 známý jako Scuderia Italia.

Vozy navrhl Sergio Rinland a v roce 1988 získal Andrea de Cesaris umístění na stupních vítězů v GP Kanady. O rok později totéž zopakoval JJ Lehto v domácí Imole.

Tým posléze přešel na motory Ferrari, ale situace se obrátila k horšímu a Lucchini se obrátil k Italům zády. Začal spolupracovat s dalším výrobcem, a to Lola Cars.

Bude zajímavé sledovat, zda se informace zakládá na pravdivých informacích a kdo je vlastně skryt za tímto tajuplným programem...


Foto: Panther Racing

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu