Čtvrteční tiskovka s Kimi Raikkonenem

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: McLaren

Pilot týmu McLaren Mercedes se vrátil k Maďarsku, situaci týmu, ale především by si přál suchý víkend.

Fin přiznal, že tým dosud nezná pravou příčinu jeho odstoupení z poslední Grand Prix, ale na vině byla elektronika. „Následkem toho stávkovalo palivové čerpadlo a při vysokých otáčkách chyběl motoru dostatek benzínu.“

Jezdec znovu zopakoval, že tým z Wokingu prochází těžkou sezonou a podobné výsledky nepřidávají ani stáji a ani jemu samotnému. Proto byl i v Maďarsku velmi zklamaný.

Od Spa si ale slibuje více. „Mělo by to být dobré. V Maďarsku se vždy trápíme, ale v Belgii to bude určitě podstatně lepší. Trať je podobná Silverstone, což je dobré.“

Na otázku, zda bude MP4-19B vybaven nějakými novinkami odpověděl vicemistr 2003 vyhýbavě, ale potvrdil, že na základně se neustále tvrdě pracuje a určitě se bude jejich konkurenceschopnost do konce roku průběžně zlepšovat.

„Podmínky budeme mít všichni stejné, ale Bridgestone je na mokru možná o něco lepší, takže bych si přál suchou dráhu. Na ní bychom s Ferrari mohli bojovat,“ hodil tradičně málomluvný Fin pomyslnou rukavici pilotům v rudých kombinézách.


Foto: McLaren Mercedes

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu