Todt: Cíl v dohledu není důvodem k odpočinku

Todt, Jean

Todt, Jean | foto: Scuderia Ferrari

Jean Todt varuje, že i když jsou letošní cíle blízko, nelze v žádném případě odpočívat.

GP Maďarska otevře závěrečnou třetinu letošního šampionátu, do které vstupují oba jezdci Ferrari na prvních dvou místech průběžného pořadí. Michael Schumacher zvítězil v 11 ze 12 závodů a piloti stáje z Maranella získali v polovině z odjetých závodů double!

„To jsou mimořádné výkony, které nás přiblížily k našim cílům, ale být blízko cíle nezavdává důvod k odpočinku. Do konce zbývá šest závodů a do toho třináctého se pustíme se stejnou motivací a soustředěním, jako do těch předchozích,“ slibuje Jean Todt.

Ferrari triumfovalo v Maďarsku 4krát. Jednou Nigel Mansell (1989), dvakrát M. Schumacher (1998, 2001) a ještě jednou v roce 2002 Rubens Barrichello. V loni se týmu nedařilo. Schumacher skončil osmý se ztrátou kola a Barrichello odstoupil pro technické problémy.

„Tentokrát jsme pracovali zvláště tvrdě, především Bridgestone, abychom přijeli do Maďarska s velmi konkurenceschopným balíkem,“ neočekává loňské trápení prezident Ferrari.

Jean Todt si uvědomuje, že změny okruhu nepřinesly větší možnosti k předjíždění a i nadále je úspěšná kvalifikace klíčem k dobrému výsledku v závodě.

„Výběr té nejlepší strategie je tentokrát pro výsledek důležitější, než na jiných okruzích.“

Foto: Scuderia Ferrari

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy