Mansell svůj názor nezměnil

Nigel Mansell, šampion F1 z roku 1992, kritizoval současnou situaci seriálu již na jaře.

Brit říká nově po GP Francie v rozhovoru pro The Times, že významná část jeho života je spjata s F1, ale ani přesto se nedonutí na současné závody dívat od startu do cíle.

„Jak může současná F1 někoho bavit, když tam není vůbec žádné předjíždění a žádné napětí. Několik kol po startu se přistihnu, že se u toho nudím a vypnu televizi, a to je špatné,“ vysvětluje svůj názor Nigel Mansell.

Podle něj nově upravované předpisy nahrávají daleko více Ferrari, než jejich konkurentům, tedy přesně obráceně, než co bylo jejich cílem při přijímání.

„Michael měl naposledy problémy s vozem prakticky před 3 roky. Který tým je tedy nejméně zasažen pravidlem o jediném motoru na celý víkend? Samozřejmě, že Ferrari. A pokud motor musí vyměnit, není pro ně těžké získat ztracené pozice zase zpět,“ dodává bývalý pilot týmů Lotus, Ferrari a Williams.

Mansell nesouhlasí s tím, že současná pravidla, která se snaží různými omezeními uměle snížit náklady, jsou k něčemu dobrá. „Ve srovnání s tím, co stojí vývoj a testy, je úspora na motorech s delší životností pakatel.“

Brit závěrem kritizoval také současné monoposty, které je podle něj příliš snadné řídit díky všem možným elektronickým systémům. „Absolutně nezkušený mladý jezdec může nastoupit do monopostu a poměrně slušně ho řídit. Ale F1 je vrcholem motoristického sportu a měla by být posledním testem schopností pilota!“


Foto: Archiv

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu