Alonso je stále nejlépe placeným pilotem - ročně si přijde skoro na miliardu korun

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: McLaren

Fernando Alonso je podle Business Book stále nejlépe placeným pilotem Formule 1. V sezóně 2015 si vydělá 39 milionů dolarů (téměř miliardu korun).

Španěl sice nezískal po přestupu k McLarenu ještě ani bod, přesto je podle nejnovějšího žebříčku nejlépe placeným pilotem Formule 1. Nejblíže mu je s 30 miliony dolary (732 mil. Kč) Sebastian Vettel, jenž před sezónou posílil Ferrari.

Lewisovi Hamiltonovi patří s ročním výdělkem ve výši 28 milionů dolarů (684 mil. Kč) až třetí příčka - před minulým závodem v Monaku ale s Mercedesem podepsal novou tříletou smlouvu, podle které se Alonsovi vyrovná (více zde).

Další místa v pořadí okupují Kimi Räikkönen, jenž si u Ferrari přijde na 20 milionů dolarů (488 mil. Kč), Nico Rosberg s 15 miliony dolarů (366 mil. Kč), Alonsův týmový kolega Jenson Button s 11 miliony dolarů (268,5 mil. Kč).

Za nimi se s příjmem ve výši 4,5 milionů dolarů (110 mil. Kč) řadí Felipe Massa z Williamsu, Nico Hülkenberg a Sergio Pérez z Force Indie a dvojice Lotusu - Romain Grosjean a Pastor Maldonado.

piloti platy 2015
Výdělky pilotů v roce 2015 (zdroj: Business Book)

Kolik vydělávají nováčci? Daniil Kvjat dosahuje na 820 tisíc dolarů (20 mil. Kč), mladíci Toro Rosso - Max Verstappen a Carlos Sainz, jr. - pak dostávají ročně 275 tisíc dolarů (6,7 mil. Kč). Hůře jsou placeni jezdci Sauberu - Felipe Nasr a Marcus Ericsson: 220 tisíc dolarů (5,4 mil. Kč), poslední jsou Roberto Merhi a Will Stevens z Marussie.

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu