Coulthard: F1 by neměla brát hrozby Red Bull na lehkou váhu

Coulthard - Horner

Coulthard - Horner | foto: Sutton Images

Dříve tento týden unikly spekulace, že by mohl být Red Bull nebo Toro Rosso na prodej. Situaci se rozhodl popsat i David Coulthard.

David Coulthard řekl, že musíme brát výroky Red Bullu na zřetel. "Marko a Mateschitz mají pravomoci a moc, neříkají nic, co by skutečně nemohli zařídit," řekl Coulthard pro Motorsport.

"Takže je musíme brát vážně, protože minulost ukázala, že výrobci přicházejí a odcházejí, i týmy odcházejí, a kdyby Red Bull odešel, vzal by s sebou čtyři auta, proto si nemůžeme dovolit je neposlouchat. I když je nepravděpodobné, že by to udělali."

"Oni nemají nic proti Mercedesu, myslím to, co říkají. To je namířeno spíše proti Renaultu," reaguje Skot na to, že Red Bull prohlašoval, že by chtěl, aby měl Mercedes menší náskok. "Nevíme, co u nich děje. Dělají, co si myslí, že je pro ně nejlepší. Jistě když za zavřenými dveřmi necítíte, že děláte pokrok, vyjdete s tím na veřejnost, tak to je."

"Renault se musí zlepšit, Red Bull se musí zlepšit i ostatní týmy se musí zlepšit, aby Mercedes nevyhrál titul snadno," zakončil David Coulthard. Je tu sice jistá hrozba, že by Mateschitz se svými dvěma týmy odešel, ale podle dalších informací má týmového ducha a porážky od Mercedesu bere sportovně. Na další vývoj situace si ale musíme počkat.

Viděli jsme Red Bull v Melbourne naposledy? (foto: Infiniti Red Bull)

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu