Hlasování Komise F1: Nový vzhled vozů odložen, ke změnám v roce 2016 nedojde

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Dnes v Ženevě hlasovala Komise F1 ohledně větších změn ve Formuli 1. Ty byly nakonec zamítnuty, dříve než v sezóně 2017 se jich tedy nedočkáme.

Novinky v pravidlech se měly týkat širších vozů, širších pneumatik a aerodynamikům měly dát větší svobodu, která měla vést k vytvoření vozů agresivnějšího vzhledu (o hlasování jsme informovali zde). Většina týmů nebyla pro, vše se tedy odkládá nejdříve na rok 2017.

Ke schválení změn za dva roky bude třeba nové hlasování. Ferrari sice dnes vydalo studii toho, jak by nová auta mohla vypadat, to však na členy Komise F1 nezapůsobilo - snímky konceptu Scuderie najdete zde.

Proti zavedení příští rok byli například Mercedes, jenž si chce co nejdéle udržet svou nadvládu za současných předpisů, či McLaren, který argumentoval vysokými náklady na velkou úpravu pravidel za tak krátký čas.

Přítomní se nakonec shodli na tom, že bude lepší věnovat více času konkrétním návrhům pro rok 2017, aby došlo k opravdovému zlepšení, spíše než se zbrkle vrhnout na změny. Po dnešním hlasování jež není téměř žádná naděje na to, že by ke změně pravidel již v příští sezóně. Po 1. březnu by jakákoliv úprava vyžadovala jednomyslný souhlas všech týmů, což je vysoce nepravděpodobné.

ferrari koncept
Příští rok se žádných větších změn ve vzhledu vozů F1 nedočkáme (foto: Scuderia Ferrari)

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu