Bottas si z časů Ferrari nic nedělá: Před rokem v Jerezu také patřili k nejrychlejším

Bottas, Valtteri

Bottas, Valtteri | foto: Williams F1 Team

Valtteri Bottas nepřisuzuje časům z Jerezu velkou důležitost. Výsledkové listiny tam ovládlo Ferrari, které loni při testech byla také rychlé, nakonec ale skončilo až za Williamsem na čtvrté pozici.

Během první dvou dnů předsezónních testů ve Španělsku kraloval Sebastian Vettel, jeho týmový kolega Kimi Räikkönen dokonce předvedl letošní rekord Jerezu. Podle Valtteriho Bottase to nic neznamená.

"Vzpomínám si na to, co bylo před rokem. Ferrari v Jerezu také patřilo k nejrychlejším. Když ale sezóna začala, obrázek se dramaticky změnil," upozorňuje pro Turun Sanomat Bottas, jenž to loni s Williamsem dotáhl šestkrát na podium.

Chování jejich nového vozu FW37 si pochvaluje i přesto, že za Ferrari, Mercedesem i Sauberem v časech na kolo zaostávali: "Pokud jde o Williams, naše nové auto se velmi dobře ovládá, ale v této části sezóny to nemá smysl zabíhat do detailů. Skutečná rychlost vozů se až do posledního testu v Barceloně hodnotit nebude."

Williams podle něj přesto může v sezóně 2015 patřit mezi ty vůbec nejrychlejší, což by mu mohlo umožnit bojovat o vítězství v závodech: "O to mi jde. Nejsem věštec, ale dost věřím tomu, že to bude možné."

bottas
Valtteri Bottas při testech nového vozu FW37 v Jerezu (foto: Williams F1 Team)

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu