Caterham dostal povolení závodit v roce 2015 s letošním autem, stále hledá kupce

Stevens, Will

Stevens, Will | foto: Caterham F1 Team

Caterham dostal možnost závodit v příští sezóně Formule 1 s letošním vozem CT05. A stále hledá kupce, který by mu pomohl se dostat z finančních problémů.

Komise F1 na svém zasedání minulý týden rozhodla, že pokud se Caterhamu podaří najít kupce, povolí Caterhamu závodit opět se stejným vozem. Tým se zajímá také o možnost nasadit letošní specifikaci motorů příští rok. Veškerá rozhodnutí Komise F1 musí tento týden schválit Světová rada motorsportu, která zasedne v Dauhá.

Správce majetku Caterhamu Finbarr O'Connell uvedl: "Komise F1 a FIA souhlasily s tím, že pomohou slabším týmům, aby mohly příští rok použít auto z roku 2014, což jim dává více času a možností. Je to v zájmu všech stran, se kterými hovořím, protože jim to dává možnost volby a jednodušší začátek v F1, pokud se rozhodnou pro tuto cestu. Pomáhá to."

Pro Caterham bude nyní důležité najít co nejdříve kupce: "Před vánoci by to bylo ideální. Nemusí k tomu dojít do té doby, ale z mého pohledu čím dříve, tím lépe. Snažím se lidi co nejvíce povzbudit. Je to velmi těžké rozhodnutí o koupi pro jakoukoliv stranu kvůli vysokým nákladům na provoz F1 týmu."

caterham
Caterham by chtěl příští rok závodit s letošním vozem, což mu pomůže přežít,
nikoliv ale stáhnout ztrátu na týmy před sebou (foto: Caterham F1 Team)

"Stále hovořím s několika zájemci a doufám, že s jedním z nich budeme moci uzavřít smlouvu. Počet lidí, se kterými jednám, se zvýšil. Máme dva velmi silné kandidáty a třetího o něco méně. Můžu jim pouze ukázat tým, aktiva a zařízení, a pomoci jim se rozhodnout. Stále věřím, že se něco podnikne," dodává O'Connell pro The Guardian.

Diskuze:

Počet příspěvků: 23 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu