Vergne: Mám na to, abych byl stejně úspěšný jako Ricciardo

Vergne, Jean-Eric

Vergne, Jean-Eric | foto: Scuderia Toro Rosso

Jean-Eric Vergne, který po sezóně u Toro Rosso končí, si myslí, že by mohl být v konkurenceschopnějším voze stejně úspěšný jako jeho bývalý týmový kolega Daniel Ricciardo.

Poté, co se loni rozhodl ukončit Mark Webber svou kariéru v F1, dal Red Bull přednost Ricciardovi před Vergnem. Toho od příští sezóny nahradí další zázračný mladík Max Verstappen, proto si musí Francouz hledat místo jinde.

Srovnání s Ricciardem předkládá jako důkaz, že by mohl dosahovat mnohem lepších výsledků. V roce 2012 na body Australana porazil 16:10, o rok později na body prohrál 13:20. Letos nad Daniilem Kvjatem vede 11:8 - na začátku sezóny měl ale obrovskou smůlu, když nedokončil pět z úvodních osmi závodů.

"Tři roky u Toro Rosso mě učinily velmi silným. Pokud mi budou klíčoví lidé v některých týmech důvěřovat, že to zvládnu, [pak budu mít šanci]," uvádí Vergne.

"Daniel byl pro mě svým způsobem dobrou pomocí, protože některé týmy očekávají mistry světa: jenže budoucnost možná není v mistrech světa, ale v mladých pilotech, kteří jsou opravdu hladoví a motivovaní - a to já jsem. Když se podíváte na mé výsledky ve srovnání s Danielovými po celou kariéru, mám potenciál být takovým, jakým je on," myslí si jezdec Toro Rosso.

vergne

"Existuje tolik pilotů, kteří se chtěli soustředit na F1 a nedostali se nikam. Nejsem tedy hloupý - řekl bych, že mám své oči otevřené. Opravdu bych moc rád závodil. Záleží na šanci, kterou dostanu. Momentálně se ale soustředím na získání závodního místa," dodává Vergne.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu