Williams potvrzuje svou jezdeckou sestavu pro sezónu 2015

Massa, Felipe

Massa, Felipe | foto: Williams F1 Team

Williams dnes v Monze oznámil, že si pro příští rok podrží současnou jezdeckou sestavu: Valtteriho Bottase a Felipeho Massu.

Již dříve tým uváděl, že oba jeho piloti mají smlouvu na několik let. Nyní potvrzuje, že se týkají také příští sezóny. Massa tedy u Williamsu bude závodit druhým rokem, zatímco Bottas nastoupí příští rok do své třetí sezóny. Do Grove ale přišel již v roce 2011 jako juniorský jezdec.

Zakladatel týmu Frank Williams uvádí, že je potěšen vyhlídkou na další spolupráci s oběma piloty. "S Felipem to je radost pracovat. Dává dohromady čistou rychlost a bohaté zkušenosti." Spokojen je i s mladým Finem: "O Valtterim již dlouho víme, že je velmi zvláštním talentem. S FW36 jsme mu poskytli auto, ve kterém své schopnosti může předvádět."

"Tým prožívá letos mnohem povedenější sezónu a umění našich jezdců a jejich zpětná vazba inženýrům se prokazuje jako klíčová. Toto oznámení nám dává výbornou stabilitu pro rok 2015. Samozřejmě se ale hodně soustředíme na maximální využití potenciálu FW36 ve zbývajících sedmi závodech sezóny," dodává Williams.

williams
Felipe Massa s Valtterim Bottasem budou za Williams závodit
i v roce 2015 (foto: Williams F1 Team)

Stáji z Grove patří v letošním šampionátu čtvrtá příčka se 45bodovým náskokem před pátým McLarenem. Ráda by se ale dostala výše na třetí pozici, kterou drží Ferrari s těsným, 10bodovým náskokem.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu