Häkkinena nepřekvapuje spojování Bottase a McLarenu

Häkkinen, Mika

Häkkinen, Mika | foto: McLaren

Mika Häkkinen není překvapen zvěstmi o možném spojení Valtteriho Bottase a jezdecké sedačky u McLarenu pro rok 2015.

Mika Häkkinen, dvojnásobný mistr světa z let 1998 a 1999, řekl, že Valtteri Bottas je společně s Danielem Ricciardem velkým překvapením letošní sezony. Bottas získal podium ve třech z posledních čtyřech závodů a v hodnocení letošního MS je pátý za oběma jezdci Mercedesu, Danielem Ricciardem a Fernandem Alonsem. 

Bottas si tím získává mezi ostatními jezdci velké uznání a má se za to, že McLaren vážně zvažuje, že mu učiní nabídku pro rok 2015. Od příštího roku McLaren po letech znovuobnovuje partnerství s Hodnou a chce mít špičkové jezdecké složení. Mnoho lidí v paddocku je názoru, že to ve dvojici Jenson Button a Kevin Magnussen nemají. 


Uvidíme příští rok Bottase u McLarenu?

Bývalého jezdce McLarenu, Miku Häkkinena, zvěstí o spojení jmen Bottas-McLaren nepřekvapují. "Momentálně jsou dvěma horkými jmény v F1 Bottas a Ricciardo," píše Fin ve svém sloupku pro Hermes. "Je to [spekulace] docela přirozené. První věcí je, že Valtteri je stále mladým jezdcem, který je v F1 stále jen docela krátkou dobu. Ale Valtteri není zajímavý jen svojí rychlostí. Může také motivovat další v týmu a je schopen vytvořit atmosféru, která je nezbytná pro úspěch. Je zde zájem a to je dobré. Co bude v budoucnu, to uvidíme," zakončil Häkkinen, který hrál kariéře svého krajana také určitou roli.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu