Red Bull pochybuje, že by je Newey opustil a šel k Ferrari

Newey, Adrian

Newey, Adrian | foto: Red Bull Racing

Šéf Red Bullu, Christian Horner, řekl, že si nemyslí, že by přišli o Adriana Neweyho ve prospěch Ferrari. Dle něj má totiž geniální designér ve svém současném týmu 'otcovské city'.

Ferrari vzhledem ke svému nepovedenému startu do sezony začlo přemýšlet, co by se dalo v jejich týmu změnit. A nový šéf týmu, Marco Mattiacci, nevyloučil, že 'půjde na trh', aby si zajistil služby zvučných jmen, pokud to bude dle jeho pocitu nezbytné. Toto jeho vyjádření hned vyvolalo spekulace o tom, že se Ferrari snaží přilákat Adriana Neweyho. 

Nicméně Christian Horner, který sehrál klíčovou roli v přechodu Neweyho od McLarenu k Red Bullu před několika lety, nevidí žádný důvod, proč by jejich úspěšné partnerství mělo teď končit. "Je to skoro každoroční věc, že se vynoří nějaká spekulace o jeho budoucnosti. Ale vždy dával jasně najevo svoje pocity směrem k týmu, svůj otcovský cit, který má k Red Bullu. Je tu s námi od začátku a v tomto týmu je mnohem více zapojený, než kdy byl v kterémkoliv jiném."

"Užívá si prostředí, ve kterém pracuje, takže si myslím, že je to čirá spekulace. Ale chápu, proč by se Ferrari mělo rozhlížet." Prezident Ferrari, Luca di Montezemolo, během GP Španělska vyvracel všechny spekulace, které s jeho týmem spojují mnoho zvučných jmen, jako například Adriana Neweyho nebo Rosse Brawna.

Na druhou stranu ale řekl, že chce, aby se Mattiacci zaměřoval pouze na management týmu než na oblastí, které jsou spíše v kompetencí lidí jako Newey. "Teď se [Matiacci] potřebuje plně ponořit do F1, nepožádal jsem ho, aby se stal technikem, expertem v aerodynamice, motorech nebo zavěšení," řekl Luca di Montezemolo.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu