Vettel: Dal bych přednost 12 nebo 10-válcům s výkonem 1000 koní

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Sebastian Vettel pokračuje s kritikou nových pravidel. V novém voze mu chybí pocit, že krotí draka nebo dravou zvěř.

Sebastian Vettel se domnívá, že nová pravidla, která přinesla přechod F1 na hybridní motory, které namejí tak silný zvuk jak ty předešlé, jsou na škodu F1.

"To vše neprospívá Formuli 1," řekl Sebastian Vettel. "Všichni ví, že náš sport je hezký a nebezpečný. V současnosti riskujeme, že ztratí podstatu automobilových závodů. Já bych dal přednost dvanáctiválcům, nebo desetiválcům s výkonem 1000 koní. Vozy by měli být co nejrychlejší. Musím mít pocit, že krotím draka, nebo divou zvěř."

Začátek nové sezony není pro čtyřnásobného mistra světa zrovna oslnivý. Po čtyřech závodech je zatím na pátém místě, 36 bodů za prvním.

"Především můj vůz nefunguje tak, jak bych chtěl," přiznal Vettel. "Kromě toho svému RB10 nedůvěřuju naplno při brzdění a na výjezdech ze zatáček. Mnoho diváků se diví, že jezdci, včetně mě, chybují při brzdění, vypadáme jako začátečníci. Musím si nechávat nějakou rezervu a brzdit dřív. Zdá se, že mému týmovému kolegovi Danielu Ricciardovi se daří lépe využívat potenciál vozu i pneumatik. Za volantem RB10 se cítí pohodlněji, já jsem ještě nepřišel na to, v čem je problém."

Diskuze:

Počet příspěvků: 54 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu