Nespokojený Hamilton: Z nějakého důvodu je to v Šanghaji obtížnější

Mercedes

Mercedes | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton se bude snažit v neděli získat vítězný hattrick, zatím však v Číně s vozem příliš spokojen není.

Ranní trénink Hamilton víceméně prostál v garáži kvůli problému se zavěšením, ve druhém už zajel nejrychlejší čas. Přesto má ke spokojenosti daleko. Do rádia si dokonce stěžoval, že je s autem něco špatně. 

"Nebyl to nejjednodušší den, ale máme dnešní večer na to, abychom na tom zapracovali a zjistili, jak na tom jsme. Auto může být vždy ještě lepší. Necítil jsem se za volantem zrovna nejlépe, z nějakého důvodu je to tady o dost náročnější než tomu bylo jinde," okomentoval pátek v Číně britský pilot Mercedesu.

Přiznal, že musejí dohnat ztracený čas z rána, aby vůz správně vyvážili. "Pokud ale zítra bude pršet, ani nebudeme vědět, jestli jsme udělali ty správné změny. Potom musíte nastoupit do závodu a pak se uvidí," uvedl Hamilton.

Byl také dotázán, zda měl šanci probrat souboj o vítězství v Bahrajnu se svým týmovým kolegou Nicem Rosbergem. "Ne," zněla stručná odpověd. Nicméně Rosberg se nechal slyšet, že vše prodiskutovali. 

Ve druhém tréninku Stříbrné šípy rozdělilo Ferrari Fernanda Alonsa, kterému se v Šanghaji zatím dařilo. Nico Rosberg je však před sobotou v optimistické náladě a věří, že hlavním soupeřem mu bude opět jeho týmový kolega.


Ohrozí v Číně někdo Mercedesy? (foto: Daimler AG)

"Mým hlavním soupeřem je můj týmový kolega, ale i Ferrari dnes vypadalo hodně rychle a musíme makat, protože to vypadá, že jsou blízko. Máme zde ale skvělé auto a očekáváme vitězství  a boj o ně. Těším se na to," hodnotí dnešní den Rosberg.

"Tohle je celkově unikátní okruh. Obvykle se trápíte s opotřebením zadních pneumatik, ale tady to jsou přední. Zatáčky jsou dlouhé a pořád čekáte, čekáte, čekáte a čekáte a jde do toho tolik energie. Například první zatáčka je zabiják," popisuje. Dodal, že očekává dvě či tři zastávky v boxech a že pneumatiky se opotřebovávají dle očekávání. 

Po dotazu, zda to bude pro Hamiltona a jeho stranu garáže (vzhledem k dnešní nespokojenosti) těžké, aby jej porazil odvětil Rosberg s úsměvem, že to mají vždy těžké, když ho chtějí porazit. Němec má zatím na svého týmového kolegu v tabulce jezdců náskok 11 bodů.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu