Williams vzal vinu za komunikaci v Malajsii na sebe, pilotům se omluvili

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

Felipe Massa dostal během závodu v Malajsii do sluchátek informaci, že Vallteri Bottas je rychlejší než on. Brazilec však tyto příkazy ignoroval a za tímto rozhodnutím si stojí. U Williamsu vše prodiskutovali a tým uznal svou chybu - oběma pilotům se omluvil.

Felipe Massa v minulém závodě v Malajsii neuposlechl tým, který jej žádal, aby před sebe pustil Valtteriho Bottase. Claire Williamsová nyní uvedla, že situaci prodiskutovali a oběma pilotům se omluvili. Stejně tak se omlouvají také fanouškům.

"Tu situaci jsme nezvládli dobře s ohledem na oba jezdce, takže jsme se jim samozřejmě omluvili. A jsem ráda, že opravdu upřímně, mohu říci, že jsme to vyřešili. Ta situace v Malajsii nebyla zvládnuta dobře, ale jako tým jsme se z našich chyb pěkně rychle poučili a následujících pár dní jsme procházeli závod v Sepangu minutu po minutě. Sledovali jsme chyby a snažili se přijít na to, jak se jich v budoucnu vyvarovat."

"Udělali jsme to jako tým - jezdci i inženýři - prošli jsme to a všichni to hodili za hlavu. To je to nejdůležitější. Můžete mít otevřenou a upřímnou diskuzi a potom zavedete nové procedury, které vám pomohou se posunout vpřed, abyste stejnou chybu nezopakovali," prozradila Williamsová.

Massa tuto omluvu přijal s vděkem. "Nemyslím, že to, co se stalo, nějak ovlivnilo můj vztah k týmu. Když udělám chybu já, budu první, kdo se omluví. A nyní přišel s omluvou jako první tým. To, co se stalo nebylo správné. Za zavřenými dveřmi jsme si to vyřešili a stojím si za tím, že to, co jsem udělal, bylo správné."

"Víme, že celou dobu je na prvním místě tým, ale já rozhodně jezdím taky za sebe a moje kariéra je pro mě důležitá," okomentoval situaci Massa. Bottas k tomu dodal, že týmu důvěřuje.

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu