Lauda: Mercedes neutrácí více peněz než ostatní

Lauda, Niki

Lauda, Niki | foto: Daimler AG

Předseda stáje Mercedes Niki Lauda důrazně popřel, že by byl Mercedes ve výhodě oproti svým soupeřům kvůli vyššímu rozpočtu.

Trojnásobný mistr světa se brání slovům Christiana Hornera, který prohlásil, že Mercedes "investuje do motorů více a vyvíjí déle."

Podobně jako Horner se však vyjádřil také šéf Ferrari Stefano Domenicali: "Naše zdroje jsou, abych tak řekl, omezené. Mercedes už však vyřešil všechny problémy, které jsme my sotva objevili."

Lauda si však myslí, že úspěch Mercedesu netkví ve finančních investicích, ale v tom, že jejich inženýři zkrátka odvedli lepší práci. Motory Ferrari však podle něj nejsou o moc horší. Oproti tomu Renault odvedla podle Laudy velmi špatnou práci a jejich motory zatím zásadně ztrácí a to zejména kvůli jejich nespolehlivosti. 

"Tvrdit, že Mercedes je vepředu, protože investoval do motorů více peněz je jasný nesmysl. Všichni tři výrobci investují do motorů stejné peníze," tvrdí Lauda. Bývalý rakouský pilot F1 však zatím žádný tým nezatracuje: Všichni víme, jak rychle může jít dopředu vývoj ve formuli 1. Pokud má Renault problémy pouze se softwarem, může je vyřešit během několika dní."

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu