Head stoupá a nebo ustupuje?

Včera stáj BMW Williams oficiálně oznámila otevření druhého aerodynamického tunelu a personální změny.

Oznámení je poněkud nejasné a týká se mimo jiné nejvyšších postů stáje z Grove. Podle sdělení bude novým technickým ředitelem stávající šéfinženýr týmu Sam Michael, který tak nastoupí na post Patricka Heada, jenž je zároveň 30% vlastníkem akcií stáje.

Spoluzakladatel týmu Williams by měl zastávat novou a více manažerskou funkci. I nadále údajně zůstane jednou z nejvlivnějších osob týmu a bude se účastnit každého závodu šampionátu.

Tým upozornil, že změny nemají nic společného s případným tlakem BMW, jak informovala některá média po Headově monackém prohlášení, ale že se tento nápad zrodil v hlavě samotného Patricka, který již několik let touží po změně své role.

„Změna přinese úpravu v odpovědnostech. Budu pracovat stejně usilovně, ale v jiném směru,“ prohlásil Head a dodal, že se tak rozhodl sám na základě špatného vstupu stáje do letošní sezony již před šesti týdny.

Dokud nebude přesně specifikovaný rozsah nově vytvořené funkce "Director of Engineering", je i nadále otázkou, zda Brit v hierarchii stáje posílil a nebo naopak uvolňuje cestu mladšímu kolegovi a jeho další působení bude mít spíše konzultativní charakter.

Patrick Head je technickým ředitelem Williamsu již 27 let.


Foto: Archiv

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu