Ecclestonův plán: Za udání porušování rozpočtových stropů milionová odměna

Ecclestone, Bernie

Ecclestone, Bernie | foto: Red Bull Racing

Bernie Ecclestone chce odměnit 1 milionem eur každého informátora, jehož zprávy by přispěly k odhalení porušování pravidel rozpočtových stropů.

Zavedení rozpočtových stropů je v plánu od roku 2015 a v paddocku se mnozí zamýšlejí především nad tím, jakým způsobem bude probíhat kontrola dodržování tohoto předpisu a zda to bude efektivní. Bernie Ecclestone však přišel se svým řešením. Jeho plánem je odměna 1 milionu euro pro každého, kdo by dodal důkazy porušování těchto pravidel.

"Zvažujeme, že bychom odměnili 1 milionem euro každého, kdo by přinesl průkazné a pravdivé informace. Potom bychom týmu řekli, že jim budou odečteny tři nejlepší výsledky sezóny. A uvidíme, jestli budou chtít podvádět," řekl pro Daily Express.

Týmy podle něj souhlasili se stropem 200 milionů dolarů, se kterými si budou muset vystačit. "Zatím jsme se ale nedohodli na tom, co vše bude v tomto balíku zahrnuto. A pokud by tam nebylo všechno, jsem přesvědčen, že by si našly cestičku," uvedl Ecclestone a dodal, že to zkrátka nebude jednoduché.

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu