Magnussen: Počet kol teď znamená více než jejich čas

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Mladý Dán zatím neví, jakou bude mít McLaren letos formu. Spíše se chce soustředit na svoje vlastní výkony než že by chtěl sledovat konkurenci.

V roce 2007 jsme mohli vidět, jak podle názoru mnohých ještě moc mladý Lewis Hamilton vlétl do kolotoče Formule 1 a hned bojoval o titul. O něco podobného by se letos mohl pokusit mladík Kevin Magnussen, on sám o tom ale ani nesní. Mladý Dán se ale chce zlepšovat a v královské třídě motorsportu dělat pokroky. Různé zvěsti, že už vlastně rutinérem je, pokud možno odmítá.

"Ani takový super zkušený jezdec a mistr světa, jakým je Jenson Button, nemůže říci, co se stane v prvním závodě," říká Kevin Magnussen pro Formula1.com. 21letý jezdec navíc nemá s čím srovnávat. "Moje první dojmy jsou ale pozitivní. Cítíte, jak by auto bylo pod vámi přilepené, což je vždy dobrým znakem."

Víc však mladík prozradit nechce: "Momentálně se toho nedá říct více, až na pokračování testů v Bahrajnu dostaneme obraz naší konkurenceschopnosti. Ale i pak to bude složité. Dokonce i zkušení piloti se cítí po jednom kole lépe připravení. Síla a točivý moment na vás udělají dojem, ale teď jde spíše o spolehlivost celého paketu a o sbírání kilometrů. Možná to nezní tak napínavě, ale teď znamená počet kol více než jejich čas."


Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu