Renault ukazuje nový V6 turbomotor, rozmístění komponent i schéma fungování (+ foto)

Renault

Renault | foto: Renault Sport F1

Společnost Renault Sport F1, která bude v letošním roce pohánět vozy Caterhamu, Lotusu, Red Bullu a Toro Rosso, dnes zveřejnila další fotografie svého nového V6 turbomotoru Energy F1 2014.

Snímky kromě zachycení nového agregátu odhalují také umístění komponent uvnitř vozu, způsob jízdy i práce jednotlivých části systému pro rekuperaci energie.

Ve Formuli 1 totiž letos dochází k největší změně v historii tohoto sportu. Vozy budou poháněny sofistikovanými pohonnými jednotkami, které kombinují přeplňované interní spalovací motory a mocné systémy pro rekuperaci energie z výfuků (termální energie) a té, která se uvolňuje při brzdění (mechanická energie).

Během jednoho kola budou vozy poháněny jak tradičním palivem, tak i elektrickou energií. Tyto dva systémy budou spolu harmonicky spolupracovat, týmy a piloti budou muset nalézt optimální kompromisy ve využívání těchto dvou typů energií v závodě. Omezení průtoku paliva a jeho počáteční hmotnosti na startu letos vedly k vývoji nejefektivnějších motorů na světě.

schema - ers renault
Využívání systému ERS v různých fázích jízdy, pro zvětšení klikněte
(foto: Renault Sport F1)

Další fotografie naleznete pod článkem, zbytek snímku zveřejňených loni zde.

Mercedes dnes také zveřejnil nové snímmky své pohonné jednotky, najdete v naší fotogalerii zde.

Diskuze:

Počet příspěvků: 40 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu