Mercedes: Hamilton byl vůči sobě příliš tvrdý, talent ani rychlost mu nescházejí

Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: Daimler AG

Šéf Mercedesu Toto Wolff si užívá spolupráce s Lewisem Hamiltonem, který je svůj a občas na to doplácí. Talent ani rychlost mu však neschází, proto je s ním potěšení spolupracovat.

Brit byl během své první sezóny s Mercedesem občas k sobě velmi kritický a rozpaky budila i jeho velmi upřímná radiokomunikace s inženýry. Po Velké ceně Brazílie byl se svými výkony nespokojený a uvedl, že prožil průměrný rok a že své úsilí v příští sezóně zdvojnásobí.

"Především je upřímnou a příjemnou osobností. Takže obecně je to potěšení s ním pracovat - a potěšení to je také díky tomu, že je velmi soutěživý. Zřídka najdete lidi, kteří jsou tak soutěživí jako on a nepodělávají to," popisuje vlastnosti svého jezdce Wolff pro Autosport.

Na dotaz, zda Hamilton potřebuje větší péči než jiní piloti, šéf Mercedesu uvádí, že je zkrátka svůj a občas na to doplácí. Dokáže se však z toho poučit. "Mně se líbí, jak nakládá s radami a věří, že je to pro něj dobré. Snažíme se být jeden k druhému velmi upřímní."

Podle nevýkonného ředitele Mercedesu Nikiho Laudy byl však Hamilton v sezóně 2013 k sobě příliš tvrdý: "Lewis byl nahoře a dole, má však talent, rychlost a útočí, o tom není pochyb. V Budapešti vyhrál výjimečným způsobem. Nikdo by to tam nedokázal lépe než on."

hamilton
Talent ani rychlost podle Nikiho Laudy Lewisovi Hamiltonovi nescházejí
(foto: Mercedes AMG F1 Team)

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu