Domenicali je frustrovaný: Ferrari mohlo skončit druhé, Massova penalizace byla přísná

Massa, Felipe

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Šéf Ferrari je frustrovaný kvůli tomu, že se jim nepodařilo vybojovat druhé místo v šampionátu konstruktérů. Trest pro Felipeho Massu v podobě průjezdu boxy navíc byl podle něj příliš přísný.

Vzhledem k tomu, že Lewis Hamilton byl po kolizi s o kolo zpět jedoucím Valtterim Bottasem také potrestán, Ferrari by se po obsazení třetího a čtvrtého místa před Mercedes v šampionátu konstruktérů posunulo výše. Jenže Massa po penalizaci projel cílem až jako sedmý a Ferrari svůj cíl nesplnilo.

"Jsem určitým způsobem frustrovaný, protože při zpětném pohledu by situace byla odlišná - nebýt samozřejmě penalizace Felipeho, která z mého pohledu byla trochu moc přísná. Je nešťastné, ale jak říkám, pro mě to bylo až moc přísné," uvádí Domenicali.

"Varovali nás a my jsme mu to předali, přesto to bylo velmi přísné, když vezmete v úvahu, že vůbec nešlo o žádné bezpečnostní hledisko a nezískal ani žádný druh výhody. Častokrát vidíte, že omezení dráhy nejsou respektovány, ale rozhodnutí padlo. Ale jak už jsem uvedl, bylo to velmi tvrdé vzhledem k výsledku," lituje šéf Ferrari promarněné šance v šampionátu konstruktérů.

Přesto na letošní sezóně dokáže najít pozitiva: "Jsem spokojený alespoň s výsledkem, s tím, jak jsme skončili v závodě po náročném roce, obzvlášť ve druhé polovině sezóny. Jsem spokojený s faktem, že tým vždy jednal velmi, velmi správně na dráze, při zastávkách v boxech, při volbě strategií, nedošlo k žádným poruchám motoru. Myslím, že jsme jediný výrobce, kterému se to povedlo, tohle mě tedy těší."

ferrari
Nebýt penalizace, mohlo Ferrari získat třetí a čtvrté místo a v šampionátu konstruktérů přeskočit Mercedes (foto: Scuderia Ferrari)

"Pozorovali jsme tedy pozitivní příznaky v sezóně, která samozřejmě pro nás moc dobrá nebyla, nakonec se ale z chyb a z problémů, jež jsme zažívali, musíme poučit. Hovořil jsem se svými inženýry, je třeba sklonit hlavu, pracovat a nic více neříkat.

Změny, které jsme učinili, jsou myslím správné, abychom příští rok bojovali ne o druhé místo, ale o první, tak jako tomu bylo v Brazílii minulý rok. A nezapomínejte, že mimo událostí, které byly mimo naši kontrolu, jsme minulý rok mohli být v jiné pozici," dodává Domenicali.

Diskuze:

Počet příspěvků: 48 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu