Räikkönen se dnes na okruhu Jas Marina neukázal, co se děje v Lotusu?

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: Pirelli

Vztah mezi Räikkönenem a Lotusem je napjatý, Fin měl uvažovat o tom, že do závodu v Abú Zabí vůbec nenastoupí.

Kimi Räikkönen se dnes na okruhu Jas Marina při tradičním setkání s médii před závodem v Abú Zabí neobjevil. Podle týmu se rozhodl prodloužit si pobyt doma a dorazit až na poslední chvíli.

Faktem je, že čtvrtek na okruhu nezmeškal Fin poprvé (letošní Velká cena Belgie a také během předsezonního testování v Barceloně) a není tajemstvím, že tyto "povinnosti" nepatří mezi jeho oblíbené činnosti.

Tentokrát to však vzhledem k okolnostem vzbudilo mnohem větší ohlas. Po neshodě s týmem při závodě v Indii, kdy se rádiovou komunikací nesly nadávky, se rozzlobili nejen fanoušci, kterým se šéf týmu, Eric Boullier, oficiálně omluvil.

Podle Autosportu je nyní vztah mezi Räikkönenem a týmem napjatý a Fin dokonce uvažoval o tom, že nebude tento víkend závodit. Tým jej však měl přesvědčit a novináře ujistili, že Räikkönen do závodu nastoupí a bude připraven už zítra při trénincích. Pro obě strany však budou zbývající tři závody zřejmě obtížné.

Atmosféru v týmu si Räikkönen dříve velmi pochvaloval, v dobrém však zřejmě neodejde (foto: Lotus F1 Team)

Nicméně podle anglického novináře americké NBC, Willa Buxtona, je zajímavé i to, že Räikkönen si naplánoval pozdní příjezd do Abú Zabí ještě před závodem v Indii.

"V neděli ráno v Indii jsme seděli u kávy a croissantu s pár kolegy v zázemí Lotusu a povídali si s členem týmu, který má na starosti "rozvrh" pilotů. Hovořili jsme o plánech na další závod a o tom, kdo kdy letí do Emirátů. Romain měl dorazit brzy a dělat reklamy. A Kimi? Jel domů do Švýcarska, přiletět měl ve čtvrtek. A my se ptali: "Není to pozdě?" Odpověď zněla: "Ano, ale nezmeškal by to poprvé, ne?"

Proto nechápe, proč Lotus uvedl jeho jméno na rozpisu rozhovorů a neupozornil na to média. Ačkoliv je prý jasné, že se vztah mezi Räikkönenem a týmem pokazil, dnešní nepřítomnost s tím podle něj neměla co dělat.

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu