Tvrdé pneumatiky se nechovaly tak, jak Lotus očekával, k vítězství mu scházela rychlost

Grosjean, Romain

Grosjean, Romain | foto: Lotus F1 Team

Bronzový muž Velké ceny Japonska - Romain Grosjean - hovoří o předzávodní přípravě Lotusu, o jejich očekáváních a samotném průběhu nedělního odpoledne.

Co Lotusu scházelo, aby v Suzuce Red Bull porazil? "Z mé strany si myslím, že mi to bylo trochu rychlosti na tvrdých pneumatikách. Marka jsme pokryli při první zastávce. Přišla o dvě kola dříve, než jsme mysleli, a druhá pak znovu byla o něco dříve kvůli stáří pneumatik atd.," popisuje Grosjean.

Tým z Enstone ale doplatil na potíží, které musel řešit již během pátečních tréninků: "Myslím, že jsme ztratili už v pátek, takže jsem se musel dlouhé jízdě věnovat ve třetím tréninku, abychom poznali, jak to s nimi je protože z pátku jsme z našich dlouhých jízd neměli žádné informace, opravdu jsme se s autem trápili, takže jsme přišli o ty informace, v jejichž získávaní jsme obvykle hodně dobří."

"Dnes se tvrdé pneumatiky nechovaly tak, jak jsme čekali. Před závodem jsme říkali, že začneme na měkčích, ale pak jsme opravdu nevěděli, co přijde ve druhém stintu. Nevěděli jsme, zda nasadit měkčí či tvrdíš směs, zkrátka to pro nás bylo neznámou.

Myslím, že Red Bull dnes byl... říkali jsme si to už na schůzce ohledně strategie, že je nemůžeme porazit. Takže jsme tam, kde jsme očekávali, že budeme. Jen někdy to je schází kousek ze všeho. Dnes to nebylo štěstí, start či způsob jízdy, dnes našemu vozu trochu scházela rychlost," střízlivě hodnotí Grosjean.

grosjean
Romain Grosjean nakonec skončil tam, kde to Lotus před závodem očekával (foto: Pirelli)

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu