New Jersey zřejmě z kalendáře 2014 vypadne, Tilke upravuje okruh v Mexiku

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

New Jersey se sice objevilo v posledním neoficiálním návrhu kalendáře pro příští rok, podle zákulisních zdrojů však nebude v jeho finální verzi, kterou schvaluje Světová rada motorsportu FIA.

Poslední zveřejněná verze obsahuje 22 podniků, mimo jiné i tři bez přestávky po sobě jdoucí Monako, New Jersey a Kanadu, což je dle týmů naprosto nereálné, protože by se kvůli logistické náročnosti nestihl přepravit náklad z Evropy do Ameriky.

Ecclestone navíc nemůže využít 14. a 15. červen, protože ho FIA blokuje pro Le Mans, což Bernie musí respektovat. Zřejmě organizátorům závodu v New Jersey dává šanci, přičemž ví, že závazky příští rok ještě nebudou s to splnit - a pokud ano, tak určitě ne do června, proto se bude snažit závod odsunout na rok 2015.

Potvrzeno na listopad 2014 má ale být Mexiko. Charlie Whiting s Hermanem Tilkem již okruh navštívili a hlavní architekt F1 již plánuje na okruhu úpravy - včetně přesunu esíček více doprostřed trati pro vytvoření větších únikových zón. Pořadatelé mají vystavět také nové zázemí s boxy.

new jersey
New Jersey s newyorskskými mrakodrapy v pozadí se příští rok v kalendáři zřejmě ještě neobjeví
(foto: Red Bull Racing)

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu