Ferrari oficiálně potvrzuje příchod Räikkönena k Alonsovi, Fin se upisuje na dva roky

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Scuderia Ferrari dnes konečně potvrdila příchod Kimiho Räikkönena z Lotusu. Minimálně v příštích dvou letech tedy bude závodit po boku Fernanda Alonsa.

Stáj již včera umožnila Felipemu Massovi zveřejnit na Twitteru osobní prohlášení, v němž poděkoval všem svým fanouškům a sponzorům za podporu a zároveň oznámil svůj odchod z Maranella (více zde).

Dnes Ferrari oficiálně potvrdilo, že s finským jezdcem podepsalo dvouletou smlouvu. "Scuderia Ferrari oznamuje, že uzavřelo smlouvu s Kimim Räikkönenem. Fin bude po dva nadcházející roky tvořit jezdeckou dvojici s Fernandem Alonsem," uvádí stručně na svém webu.

Fernando Alonso na příchod nového kolegy reaguje slovy: "Rád bych přivítal mého nového cestujícího společníka: počínaje příštím rokem se budeme muset pustit do velmi technicky i závodně náročné výzvy.

Chtěl bych poděkovat Felipemu za jeho veškerou podporu vůči mě a týmu během společné cesty, kterou jsme za všechna ta léta urazili. Na konci sezóny to nebude jednoduché se rozloučit s týmovým kolegou, jako byl on. Vždy byl opravdu profesionální a věrný týmu a jsem si jistý, že až do konce bude dělat vše pro Scuderii, kterou tolik miluje."

Lotus na Twitteru jen hořce dodal, že odchod Kimiho "trochu bolí." Jak moc, to doplnil výmluvným obrázkem. Očekává se, že tým z Enstone místo Fina přijme Nica Hülkenberga, jenž letos závodí za Sauber.

alonso - raikkonen
Ferrari bude od příštího roku nastupovat se dvěma mistry světa (foto: Scuderia Ferrari)

Diskuze:

Počet příspěvků: 48 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu