Horké křeslo: Bude Räikkönen závodit za Ferrari?

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel si v Monze dojel pro své třicáté druhé vítězství v kariéře. V historických tabulkách je nyní čtvrtý, společně s Fernandem Alonsem. A přestože se v Monze víkend odehrál v jeho režii, ve středu zájmu nemohl být v Itálii jiný tým než Ferrari.

Včera prezident Ferrari Luca di Montezemolo prozradil, že se v nejbližších dnech rozhodne o jezdeckém složení týmu pro příští sezonu. Mluví se o Kimim Räikkönenovi, Felipovi Massovi či Nicovi Hülkenbergovi. 

"Víte, je zde Räikkönen, Hülkenberg, Di Resta... Viděl jsem v médiích tolik různých jmen. Nyní to hodně opatrně promyslíme. Myslím, že na nás nemíří žádná zbraň, abychom se rozhodli zítra či pozítří, ale po Monze je tohle něco, co chci vyřešit," řekl v rozhovoru pro BBC Montezemolo. 

Felipe Massa, který je u Ferrari již od roku 2006, po závodě uvedl, že výsledek Velké ceny Itálie na rozhodnutí týmu moc nezmění. "Luca mě zná velmi dobře. Ví, co dovedu, zná můj talent a ví, co jsem už pro tým udělal. Ví, jak moc důležité je získat zkušenosti pro příští rok, kdy všichni začínají od nuly," uvedl Brazilec pro Autosport.

Podle některých italských médií však bude ve středu oznámen návrat Kimiho Räikkönena. Ten ve své první sezoně s Ferrari v roce 2007 získal mistrovský titul. V roce 2009 však byl vyplacen a na jeho místo nastoupil Fernando Alonso. 

Návrat do minulosti? (foto: Renault F1)

Podle Sky Sports management finského pilota prozradil, že jejich prioritou je tým Lotus. Po týmu však požadují jistoty, že příští rok budou finančně i technologicky dostatečně silní, aby mohl bojovat na čele. A vzhledem k velkým změnám, které nás v příštím roce čekají či finančním problémům, o kterých se v souvislosti s Lotusem hovoří, těžko říci, zda mu je tým může dát.

Co se Nica Hülkenberga týče, ten má podle BBC velkou šanci dostat se právě do Lotusu, pokud by o jeho služby nemělo zájem Ferrari. Nutno také dodat, že se spekuluje i o odchodu Fernanda Alonsa, který prokazatelně není příliš spokojen a cítí, že mu uniká další titul. Na konečné rozzuzlení si však ještě chvíli budeme muset počkat.

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu