Räikkönen nechce, aby byl Lotus jen zákaznickým týmem, vedení jedná s Renaultem

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

Spolumajitel Lotusu Gerard Lopez připustil, že je Renault zapojen do jednání o udržení Kimiho Räikkönena v Enstone i příští sezónu. Fin při hledání záruk konkurenceschopnosti nechce zůstat v týmu, který je bez tovární podpory.

Během víkendu v Belgii Lopez uvedl, že v jednání se svým pilotem dosáhli pokrok a šéf týmu Eric Boullier pevně věří, že smlouvu s nimi prodlouží. Räikkönen hledá před podpisem smlouvy záruky konkurenceschopnosti, aby mohl bojovat o titul.

"Chápeme, co Kimi chce," uvádí Lopez. Na dotaz, zda se jedná o dluh v platu, odpovídá: "Ne, myslím technickou stránku. Zajímá se o to, jaký bude náš vztah s Renaultem příští rok a o takové věci."

"Šance, že zůstane, jsou velmi vysoké. Opravdu tomu věřím. Finanční stránka není problémem. Hovoříme o možnostech, které nám umožní ustanovit bližší spolupráci s Renaultem. Nic více, nic méně," pokračuje majitel týmu, který před pár lety za symbolickou cenu odkoupil od francouzské automobilky.

Existuje už nějaká smlouva mezi Lotusem a Renaultem pro rok 2014? "Ještě ne. Všechno to je součástí jednání. Myslím, že k tomu dojde celkem brzy."

raikkonen
Kimi Räikkönen hledá záruky konkurenceschopnosti, přeje si tovární podporu Renaultu
(foto: Lotus F1 Team)

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu