Williams má pro rok 2014 rozpočet zajištěný, snižování nákladů ale podporuje

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

Tým má dle Claire Williamsové pro příští přelomovou sezónu Formule 1 zdravý rozpočet, přesto omezování nákladů bude i nadále podporovat.

Zatímco se mnoho týmů s financemi trápí, Williams je pro příští rok zajištěný. Sezóna 2014 přitom bude velmi náročná, protože vozy budou poháněny novými motory, které podstatně zvýší nároky na rozpočty všech stájí - vývoj pohonných jednotek s pokročilým systémem pro rekuperaci energie (ERS) budou zákazníci muset zaplatit.

"Naše finance jsou pro všechny přístupné. Máme zdravý rozpočet a po obchodní stránce odvádíme dobrou práci, abychom zajistili, že příští rok budeme v co nejkonkurenceschopnější pozici," tvrdí zástupkyně šéfa týmu Claire Williamsová.

Akcie týmu jsou zaknihované na Frankfurtské burze s cennými papíry, jejich cenový vývoj proto může kdokoliv volně sledovat. To, že je dle dcery Franka Williamse tým ve zdravé situaci ale neznamená, že by Formule 1 měla opustit snahy o snižování nákladů.

"Williams vždy vítal kontroly nad utrácením od doby, kdy byly v roce 2009 zavedeny. Pro sport jsou velmi důležité. Jsme nezávislým týmem, takže si nemůžeme dovolit pozorovat zvyšování nákladů, když už dochází k takovým rozdílům v rozpočtech. Musíme zajistit, abychom všichni mohli soutěžit vyrovnaněji," dodává Williamsová.

maldonado
Hodně peněz Williamsu přinesl z Venezuely Pastor Maldonado (foto: Williams F1 Team)

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu