Claire Williamsová: Williams pracuje na dvou projektech najednou

Williams, Claire

Williams, Claire | foto: Williams F1 Team

Podle Williamsové vylepšování letošního vozu nebude mít vliv na vývoj monopostu pro rok 2014.

Tým z Grove má zatím za sebou neuspokojivou polovinu sezony, získal jenom jeden jediný bod na Velké ceně Maďarska (Pastor Maldonado).

Ve Williamsu si uvědomují, že musí pokračovat v práci na voze FW35, aby pochopili, kde se ukrývají současné problémy, ale musí pracovat také na voze pro sezonu 2014, kdy vejdou v platnost nová pravidla. Claire Williamsová tvrdí, že nemá obavy, že by práce na současném voze ovlivnily práci na tom novém.

„Tým Williams naštěstí zaměstnává 550 lidí, kteří pro něj pracují, jsme jedním z nejschopnějších týmů ve Formuli 1. Tato skutečnost nám pomáhá ve chvílích, kdy potřebujeme najít způsob, jak se zlepšit. My se nemůžeme jen tak rozhodnout, že už nebudeme pracovat na vývoji současného vozu a soustředíme se jen na vývoj monopostu pro rok 2014. Musíme si být jisti, že máme na vývoj obou vozů současně. Proto se neobáváme příští sezony, i když rok 2014 je už blízko.“

Tým Williams v současnosti používá motory Renault, od budoucí sezony budou jeho vozy pohánět motory od Mercedesu. V Grove spoléhají na to, že německé motory budou lépe připraveny na éru turbo motorů.

 „S Renaultem jsme měli v posledních dvou sezonách velmi dobrý vztah, kdy jsme používali jejich motory. Každý zná naší společnou historii. Ale pro rok 2014 jsme museli udělat nové rozhodnutí a my jsme se rozhodli pro Mercedes. V našem sportu čas běží rychle a nikdo dopředu neví, co se stane. Proto naše vztahy s Renaultem zůstanou přátelské. Ale vztah s Mercedesem bude teď pro nás nejdůležitějším. Když vidíme, jak je na tom v současnosti Mercedes, tak předpokládáme, že bude i v příští sezoně konkurenceschopný a my se těšíme na spolupráci s ním.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu