Grosjean po závodě dodatečně potrestán, vyšetřován i Alonso

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Francouz Romain Grosjean byl po závodě dodatečně potrestán za svůj souboj s Jensonem Buttonem. Vyšetřován je i Fernando Alonso za ilegální využívání DRS.

Pilot Lotusu již během závodu dostal trest za to, že při souboji s Massou vyjel v zatáčce č. 4 (nikoliv v zatáčce č. 11, jak původně uvedli komisaři v oficiální zprávě) mimo trať - ve 37. kole proto zamířil k trestnému průjezdu boxy.

Komisaři dodatečně řešili také jeho souboj s Jensonem Buttonem v zatáčce č. 6, po němž došlo ke kontaktu, naštěstí bez žádné havárie či poškození vozů. Grosjean si totiž myslel, že již Buttona předjel, proto mu nenechal dostatečný prostor na levé straně dráhy, kam se vracel do závodní stopy.

Za tento prohřešek obdržel trestný průjezd boxy, který se však po závodě podle článku 16.3 sportovních pravidel mění v přičtení 20 sekund k jeho výslednému času závodu. Na pořadí to však nic nemění, protože Button cílem projel o 21,5 s po něm - aktualizované výsledky najdete zde.

grosjean out
Grosjean všemi čtyřmi koly mimo dráhu (čára k ní ještě patří, obrubník nikoliv)

Vyšetřován je však také Fernando Alonso, který podle technického delegáta Joa Bauera třikrát aktivoval DRS, když neměl - nezaostával méně než sekundu.

"Po závodě byla analyzována data ohledně aktivace DRS. Bylo zjištěno, že jezdec aktivoval nastavitelnou část karosérie třikrát, i když byl o více než sekundu za druhým vozem. Protože to porušuje článek 27.5 (b) sportovních pravidel, předávám tuto záležitost k posouzení komisařům," sdělil Bauer.

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu