Jaké druhy pneumatik dodá Pirelli do Spa, Monzy a do Singapuru?

Pirelli

Pirelli | foto: Pirelli

Italský dodavatel pneumatik pro Formuli 1 - Pirelli - oznámil alokace pro další tři závody, které budou následovat po letní přestávce.

Na jednom z nejdelších a nejrychlejších okruhů v kalendáři - v malebném Spa - budou týmy závodit na středně-tvrdé a tvrdé směsi. Na belgickém okruhu jsou přední pneumatiky vystavovány vysokému vertikálnímu zatížení, zejména ve slavné zatáčce Eau Rouge, proto se zde budou nejtvrdší pneumatiky z nabídky Pirelli dobře hodit.

Stejné druhy obutí přiveze italská dodavatel na domácí velkou cenu do Monzy, jež je známá dlouhými rovinkami a vysokými maximálními rychlostmi. Pneumatiky jsou vystavovány značným podélným silám a při prudkém brzdění se občas objevují puchýře.

V Singapuru se na městském okruhu během nočního závodu naproti tomu dočkáme super-měkké směsi v kombinaci se středně-tvrdou. Nejměkčí guma je ideální pro trakci a přilnavost na klikatém okruhu, středně-tvrdá poskytne pro kalkulace stratégu dodatečnou životnost navíc.

Všechny pneumatiky budou stejné specifikace jako ty, na nichž se bude poprvé závodit o tomto víkendu v Maďarsku, tj. kombinace letošních směsí a loňských konstrukcí.

pirelli - spa, monza, singapur
Alokace pneumatik pro nadcházející závody

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu